Sporočilo za visoko senzitivne ženske

 

Kaj je v tem trenutku potrebno, da visoko senzitivne ženske vedo in naredijo, da bodo lažje vzpostavile stik s seboj?

Visoko senzitivne ženske ste, zlasti tiste, ki ste tudi mame in žene, ste med najbolj obremenjenimi na Zemlji. Kajti vi srkate vsa pričakovanja, vso energijo in hkrati tudi vso odgovornost, ki jo imate zase, za svoje otroke in prevzemate tudi odgovornost za svoje moške, za svojo okolico, za celoten svet.

Najprej, kar bi radi sporočili visoko senzitivnim ženskam, je to:

Ve ste odgovorne zase. Le zase. Dokler imate majhne otroke, ki še niso zmožni odgovornosti prevzeti nase, takrat ste odgovorni tudi zanje. In ena od odgovornosti oziroma eden od načinov, kako biti odgovorni tudi za svoje otroke in zase, je v tem, da poskrbite, da ste ve v redu, da nudite svojim otrokom to, kar potrebujejo, in to je varnost, energija. Razumevanje, mirnost in pomiritev.

Oni niso zmožni sami sebi tega priskrbeti in zato potrebujejo vas, da jim najprej nudite ta prostor, da bodo to lahko izkusili, in potem, da jim z zgledom pokažete, kako sami lahko to storijo. Da jih naučite.

A najprej, najprej morate to ve same biti, biti zmožne se umiriti in otroku nuditi tisto, kar potrebuje. Sedaj se osredotočamo na otroke. Ampak, da je oseba zmožna delovati v dobro vseh, v dobro tistih, ki so okrog nje, potrebuje biti v stiku s seboj, kajti le tako bo lahko začutila na eni strani, kaj ona potrebuje, da je v redu, na drugi pa, kaj druga oseba potrebuje – na drugačen način se bo povezala z njo, ne bo toliko teh zank, ne bo toliko teh manipulacij, ki pretakajo energijo sem in tja med tistimi, ki je nimajo in jo želijo od drugih, in tistimi, ki jo imajo in je ne znajo zadržati, ubraniti, ubraniti svoje zaloge energije, ki jo imajo zase.

In zato – mame boste lažje to razumele, kajti ve postavljate na prvo mesto svoje otroke, zato vam povemo tako:

Za svoje otroke boste največ naredile, če boste na prvo mesto postavile sebe. Dajemo vam nekaj časa, da to začutite, zares začutite. In sedaj se zavejte vsega, kar je prišlo na plan. Vseh ugovorov, vseh prepričanj, da je to egoizem, da tako ne gre, da to ni možno. Povabimo vas, da se samo zaveste tega. In začutite, kaj vse je prišlo na plan.

Za tiste, ki že veste, kam merimo, samo začutite tisto, kar smo rekli najprej. Da na prvo mesto postavite sebe.

In kaj mislimo s tem, da na prvo mesto postavite sebe?

To, da naj bo skrb za to, da ste vi v redu, da imate vi energijo, da imate ve neko notranjo stabilnost, da si ve naklonite dovolj časa, da poskrbite za tisto, kar potrebujete, naj bo to mir, spanec, hrana, lahko je to samo trenutek v dnevu, lahko je to samo minuta – da si le daste tisto, za kar veste, da vi, da vaš organizem potrebuje.

Da si dovolite biti ženska najprej. Kajti najprej ste bili, najprej ste bile ženska. Začutite to. Vaša prva naloga je, da ste oseba, oseba, samostojna, oseba z določenimi potrebami, oseba z določenimi pravicami in oseba z določenimi odgovornostmi. In ena od odgovornosti je, da skrbite zase. Ne mislimo pri tem celodnevnega razvajanja, „kaj me briga za otroke“, seveda ne.

A mislimo na to, da si potrebujete dovoliti biti oseba, vredna lastne pozornosti, da si dovolite biti oseba, vredna lastnega spoštovanja, da si dovolite biti oseba, vredna skrbi zase. In sedaj še bolj poslušajte s celotnim telesom:

Da si dovolite biti oseba vredna lastne ljubezni. Kajti le, ko boste zares čutili in ljubili sebe, boste lahko zares čutili in ljubili tudi druge.

 

Sedaj naše sporočilo postaja bolj splošno, kajti to velja za vse ljudi. A predvsem imamo v mislih visoko senzitivne ženske, ne glede na to, ali ste mame ali ne – čeprav ste mame najbolj ranljive v tem.

Le pomislite: za svoje otroke bi naredile vse. A koliko bi naredile zase?

Vaši otroci so del vas, dokler so mali. A vseeno je komponenta tega in skrbi za to vašo dvojno celoto v prvi vrsti, da ste vi, vi ste nosilec, vi ste nosilka, ve ste nosilke njihove dobrobiti. In to ne pomeni, da se do konca razdajate zanje, zato da bodo imeli vse, kar ve mislite, da potrebujejo.

Ne.

Ve potrebujete poskrbeti zase, zato, da boste lahko v stiku s sabo, da boste ve v redu, kajti ko boste v stiku s sabo, v stiku s svojimi čustvi, ko boste spočite, ljubeče že do sebe, boste lahko začutile, zares začutile, kaj vaš otrok potrebuje, kaj vaš otrok čuti, in kaj je tista stvar, za katero je najbolj pomembno, da mu daste.

Niso to igrice na plejstejšnu. To je varno zavetje. Zavedanje, da lahko računajo na vas. Zavedanje, da jih imate resnično rade. In zavedanje, da so vredni ljubezni in da si to začenjajo dajati sami. Kajti s tem, ko imate ve rade sebe, to se čuti, ko se ve ljubeče postavljate na prvo mesto zase v smislu, da poskrbite zase, boste s tem otrokom dajale zgled, kako se to dela. To je tako zelo pomembno.

Za otroka največ naredite tako, da mu daste zgled, kako naj bo sam do sebe. Kako naj postane glavni zase. A obstaja dvojnost pri tem. Obstaja egoistična glavnost zase in obstaja prava avtentična glavnost zase.

In tista glavnost zase ima za namen poskrbeti zase zato, ker si vredna. Poskrbeti zase zato, ker to potrebuješ. Poskrbeti zase zato, ker se imaš rada. Poskrbeti zase tako, da si daš tisto, kar potrebuješ, in hkrati gledaš, kako poskrbiš tudi za druge, za tiste, za katere moraš poskrbeti. A ne na lastno škodo. Prosi za pomoč. Povej, kaj potrebuješ. Dogovarjaj se z drugimi.

Ko ti deluješ iz položaja: Jaz vem, čutim, da to potrebujem, jaz si moram to dati in potem bo za vse bolje, takrat drugače to poveš. In ta avtentična glavnost ima v sebi ljubezen, najprej do sebe, in potem tudi do drugih.

In ta ljubezen do drugih poskrbi, da ta avtentična glavnost ni egoistična glavnost. Kajti tisti, ki egoistično poskrbijo zase in samo zase, tisti ne mislijo na druge. In niso zares v stiku s sabo.

A pozorno pri tem.

Kadar delujete iz svoje ranjenosti, kadar se ne zavedate, da to, kar nekdo povzroči v vas, je rana v vas, kadar delujete iz teh svojih ran, ki ste jih pridobili v svojem otroštvu, kjerkoli, takrat morda dojemate avtentično glavnost nekoga kot egoistično glavnost. Zato, ker vi pričakujete, da bo druga oseba zadovoljila vaše potrebe, da bo druga oseba naredila nekaj, da bo potolažila vas. A le vi lahko to storite.

In tega se zavedajte tudi, kadar bo nekdo na vaše delovanje, ko boste delovali, o, kako nam je všeč ta izraz, iz avtentične glavnosti zase, ko bo nekdo temu nasprotoval in ko bo burno reagiral ali vam rekel, da ste egoistični, spomnite se na to, in se zavedajte, da obstaja možnost, da deluje iz svojih ran.

O tem bi lahko govorili ure in ure. A verjamemo, da je to za vas, vsaj na začetku, zelo težko sprejeti, kajti navajeni ste drugače.

Navajeni ste drugačnega delovanja, navajeni ste reagirati, navajeni ste pričakovati in zahtevati, da drugi zadovoljujejo vaše potrebe, da drugi vedo bolje, kaj vi potrebujete. In ko vam tega ne dajo, ste užaljeni, vas boli in ne čutite ljubezni. Od nikogar, za nikogar, predvsem pa ne zase.

Le vi lahko veste zase. Le vi lahko čutite za svojega otroka, ko ste povezani s seboj in z njim. Le vi lahko razumete sebe, nihče drug ne more razumeti, kaj se v vas dogaja. In zato nihče drug ne more vedeti, kaj točno potrebujete.

Zato je komunikacija tako zelo pomembna. A še pred tem, da omogočite komunikacijo, ki ne bo temeljila na prošnjah za dovoljenje, na obrambi, na zahtevah, ki ne bo imela tega naboja dokazovanja, uveljavljanja, še prej vi potrebujete razumeti same sebe in razumeti vse to. Zato smo naredili tak uvod.

Ko boste vi vedeli, da morate vi biti glavni zase najprej, zato, da lahko funkcionirate na pravi način, takrat boste to lahko skomunicirali na način, ki ne bo že v štartu ranil druge osebe. Ki v bistvu ne bo ranil, lahko bo le sprožil, da se njene rane prebudijo.

V primeru pa, ko delujete z zahtevo: Ti zadovolji moje potrebe, ti moraš vedeti! In zamero, ker druga oseba tega ne ve in se ne ponudi sama, to lahko rani. To lahko tako trigerira kot rani.

A najbolj pomembno je, da se vi zavedate tega, da ste vi vaša odgovornost. In da le vi lahko veste, kaj v danem trenutku potrebujete. In da le vi lahko poskrbite za to, da si to daste.

 

In sedaj po tako dolgem uvodu prehajamo na to, kako visoko senzitivne ženske zlasti lahko vzpostavite stik s sabo.

Tako, da se začutite. Tako, da se božate. Da se dotaknete, počasi, nežno, ljubeče. Da si to daste.

Da si naklonite, tudi, če samo minuto, tudi, če samo pol minute. Da si naklonite ta čas, te nežne minute, da se ustavite pred ogledalom in se pogledate v oči. Zares pogledate v oči. Da se nasmehnete sebi.

Da se večkrat na dan vprašate: Kaj jaz potrebujem? Kaj jaz čutim? Kako se počutim?

Ali pa se samo ustavite in se zaveste celega svojega telesa in se zaveste sebe. In si rečete: Jaz sem … (svoje ime). Jaz sem ženska. Jaz sem vredna. Dovoljujem si, da sem. Dovoljujem si pol minute, da samo sem. In opazujem, kaj se dogaja.

Stik s sabo zahteva najprej to, da se ustavite. Da se ustavite in obrnete vase. K sebi, k sebi, ne navzven, ne k drugim. Da si najprej to dovolite. Da potem to storite.

Tako zelo veliko moč imate ženske. Moč kreacije. Moč negovanja. Moč zdravljenja. Tak velik rezervoar ljubezni ste. Intuicije. Tako veliko je v vas. In čas je.

Prihaja čas in čas je, da to vidite najprej same. In potem to izžarevate v svet.

Zdravljenje ran poteka tudi na kolektivni ravni.

A začne se pri vsaki posamezni ženski.

Da si reče: Jaz sem ženska. Jaz sem vredna. Jaz sem močna. Dovolim si biti ženska.

Da si rečete: Tokrat je varno biti ženska.

Poglejte nazaj na svoje življenje, kaj vse ste ustvarili. Komu vse ste pomagali. Kaj vse se je zgodilo. Naj ne bo več samoumevno. Naj ne bo več pomanjševano. Vi začnite ceniti to.

Ve začnite čutiti svojo moč, svojo moč kreacije, svojo moč ustvarjanja, svojo moč ljubezni. Svojo. Moč.

Vsak korak šteje, ne glede na to, kako majhen je.

Naredite, kar lahko. Začnite, kjer ste. In stopajte naprej. Zadajte si ta cilj, dajte namero in naj vas to vodi. Dovolite si dati več. Ta beseda je zelo pomembna, kajti nihče drug vam ne more dati dovoljenja, ve si ga morate dati. Dajte si ga!

Spodbujamo vas, da si dajte dovoljenje biti to, kar ste. Imeti rade to, kar ste. In poskrbeti za vse, kar ste.

Na tej točki se z našim sporočilom poslavljamo. Objemamo vas z ljubeznijo in vas neizmerno občudujemo.

Čudoviti ste. Čudovite ste.

Ne glede na to, kako niste tam, kjer želite biti, kako niste take, kakršne želite biti, ste v redu. Ste pogumne. In ste tako veliko več, kot ve same utegnete videti.

In zato vam še enkrat namignemo: Ustavite se. Ustavljajte se. In poglejte svojo čudovitost.

 

Z ljubeznijo,

mi, Angeli.”

 

(Sporočilo angelov visoke senzitivnosti kanalizirala Manca Klinar, 2. februarja 2020)

 

*(Prepis zvočnega posnetka. Ločila so postavljena glede na poudarke v glasu, kar se morda včasih ne ujema s slovnico.)

 

 

2020-03-07T22:14:09+02:00